1 van de 7 pom recepten van Judith Cyrus uit haar kookboek “Paramaribo”

Vegetarische pom
Ingrediënten
  • 1 kg pomtayer, diepvries
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 eetl. piccalilly
  • 50 ml cognac
  • 2 eetl. suiker
  • 1 theel. zout
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 150 g boter of ghee, koud en in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
    200 g (gemengde)
  • 6 tomaten, ontzaad en in blokjes
  • 1 blik tomatenpuree, 70 g
  • 500 ml water
  • 2 takken selderie, fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • ½ theel. gemalen nootmuskaat
  • 3 pimentkorrels
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 madame-jeanette
  • zout en peper
Voorbereiding
  • Ontdooi de pomtayer.
  • Meng 1 dag vantevoren de ontdooide en uitgelekte pomtayer met het sinaasappelsap, de piccalilly, cognac, suiker en het zout.
Bereiden
  1. Verhit de olie en 50 gram boter in een braadpan en fruit ui en knoflook goudbruin.
  2. Roerbak de groenten, tomaten en tomatenpuree voor 2 minuten.
  3. Blus af met het water en voeg selderie, laurier, nootmuskaat, pimentkorrels, bouillonblokjes en madame-jeanette peper toe.
  4. Stoof 30 minuten op laag vuur.
  5. Verwijder de madamejeanette peper uit de jus.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Beboter een ovenschaal van 20 bij 30 cm.
  8. Roer alle jus plus groenten door het pomtayermengsel en giet het in de beboterde ovenschaal.
  9. Strijk de bovenkant glad en trek met een vork horizontale en verticale strepen in de pom.
  10. Leg de boterblokjes op de pom en bak de pom in 1 uur tot de korst bruin is.
  11. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak nog 45 minuten.
  12. Check of je pom gaar is.
  13. Smullen maar!
 
Het kookboek van Judith Cyrus is een echte aanrader, Voor zowel de beginnende als de ervaren kok.

Zoeken
Zoek
Deel op social media

Up-to-date blijven van alle nieuwtjes?