Baan zoeken

Baan zoeken

Werk zoeken begint bij het UWV
Hoe helpt UWV mij bij het vinden van werk?

Inschrijven bij het UWV is verplicht om in aanmerking te komen voor een tijdelijke uitkering. Als er niets is afgesproken, dan wordt verwacht dat u 4 sollicitatie-activiteiten per 4 weken onderneemt. Soms is het mogelijk om op proef bij een bedrijf te werken.

Werk.nl

Op werk.nl kunt u vacatures zoeken, solliciteren en een uitkering aanvragen. De Werkmap, uw persoonlijke pagina op werk.nl, helpt u bij het zoeken naar werk.

Adviseur werk

Lukt het u niet om nieuw werk te vinden? Dan kunt u ondersteuning krijgen van UWV bij het vinden van een baan.
Werkte u bij de overheid of in het onderwijs? Dan heeft u geen adviseur werk. Uw (ex-)werkgever is dan samen met u verantwoordelijk voor uw re-integratie.

Proefplaatsing

Als u moeite heeft om weer werk te vinden, kunt u gebruik maken van een proefplaatsing. U werkt dan maximaal 2 maanden op proef bij een werkgever, met behoud van uw uitkering. Voorwaarde is dat de werkgever de bedoeling heeft u daarna een arbeidsovereenkomst te geven voor minimaal 6 maanden. UWV moet toestemming geven voor een proefplaatsing.

Hulp bij het vinden van werk

Bent u tijdens de coronacrisis uw baan kwijtgeraakt of dreigt u deze te verliezen? En lukt het niet om zelf weer werk te vinden? Dan kunt u terecht bij een regionaal mobiliteitsteam (RMT). Een regionaal mobiliteitsteam biedt u gratis hulp om weer aan het werk te komen. Bijvoorbeeld via:

  • extra begeleiding
  • loopbaanadvies
  • scholing
  • praktijkleren
  • schuldhulpverlening.

Afhankelijk van uw situatie kijkt het team wat u nodig hebt om weer werk te vinden. Meer informatie over deze hulp vindt u op regionale mobiliteitsteams.nl.

Zoeken
Zoek
Deel op social media

Up-to-date blijven van alle nieuwtjes?